Vanillikaste

Koostis:
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Vanillikaun
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Munakollane
50 g Suhkur

Valmistamine:
Ühenda kastrulis piim ja rõõsk koor. Poolita vanillikaun ning kraabi selle seemned piima hulka, viska sisse ka vanillikaunapoolikud. Kuumuta keemiseni ning jäta piim veel 5 minutiks maitsestuma. Sega munakollaseid suhkruga senikaua, kuni suhkrukristalle pole enam tunda. Ühenda piim munavahuga – selleks on lihtsam munakreem enne sama piimaga vedelamaks teha – ning alusta segu kuumutamist. Selleks liiguta vaikselt, ent pidavalt piima sees visplit või puulusikat ning jälgi, et segu ei läheks keema. Kaste on valmis, kui pinnalt hakkab vaht kaduma, segu pakseneb pisut ning on nii kuum, et ei tahaks oma näppugi sinna sisse panna. Liigsel kuumusel ehk keema minemisel tekivad kastmesse hüübinud munatükid, seepärast jahuta sobiva konsistentsiga kaste kiiresti – näiteks tõsta kastrul jääkülma vette. Sega läbi ja serveeri täiesti jahtunult.

Comments