Shokolaadi-küpsekreem

Koostis:
2,5dl piima
2,5dl 35% rõõskakoort
60g piimashokolaadi
60g tumedat shokolaadi
5 suurt munakollast
70g suhkrut
2tl vanillisuhkrut
soola

Valmistamine:
Pane ahi 170 kraadisele kuumusele soojenema ja aseta 8 väikest küpsetusvormi ahjuvormi.
Vala potti piim, koor ja hakitud shokolaadid ning pane keskmisele tulele. Aja peaaegu keema, tõsta pott tulelt ja sega kuni shokolaad on sulanud. Klopi munakollaseid suhkru ja näputäis soolaga. Kloppimise ajal vala sisse natuke kuuma piima, seejärel vispelda sisse ülejäänud kuum piim. Lisa vanillisuhkur. Vala igasse vormi 1,25dl segu. Vala ahjuvormi niipalju keeva vett, et vormid oleks poolenisti vees. Pane ahju küpsema u 35ks minutiks, kuni kreem keskelt tahkeks muutub. Seejärel tõsta vormid veest välja ja aseta jahtuma. Jahtunult kata kilega ja pane külmkappi 4tunniks kuni üleöö. Serveeri lusikatäie vahukoore ja shokolaadi laastudega.

Kommentaarid:
Tegin kreembrülee vormidesse, sain 7 magustoitu. Väga hea, teen veel.


Comments