Porgandi-shokolaadikook

Koostis:
100g nisujahu
50g kaerajahu
2tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
300g riivitud porgandit
4spl kakaod
10 spl suhkrut
1dl kaerapiima
0,5dl õli
100g tumedat shokolaadi
3spl maapähklivõid
1tl õunaäädikat

Glasuur:
100g shokolaadi
2spl maapähklivõid

Valmistamine:
Sega kuivained omavahel läbi, lisa riivitud porgandid, veevannil sulatatud šokolaad, vesi, õli, äädikas ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata sügavam keskmise suurusega õlitatud ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas ühtlaselt vormi. Küpseta 180 C juures 25 minutit. Samal ajal saad valmistada glasuuri: Sulata shoks ja lisa maapähklivõi.
Lase koogil natuke jahtuda vala peale glasuur. Soojalt oli parem kui külmalt.

Moditud seda retsepti.



Comments