Rabarberikook hapukoorekattega

Põhi:
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna
100 g võid
4 sl suhkrut

Täidis:
300 g hapukoort
1 muna
5-6 sl suhkrut
5 dl tükeldatud rabarbereid

Valmistamine:
Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja mikserda kõik ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sõtku kokku tainas. Hapukoor, muna ja suhkur klopi segamini. Määri 24 cm diameetriga piruka- või koogiorm võiga ja suru tainas ühtlase kihina vormi põhja ja äärtele. Laota peale kooritud ja tükeldatud rabarberid ja vala peale hapukooresegu. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas, 180 kraadi juures umbes 45 min. Lase enne sööma asumist koogil jahtuda.

Kommentaarid:
Hea kook

Comments