Seene-hakkliha plaadipirukas

Põhi:
250 g võid
250 g pakikohupiima
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl sool

Kate:
2 spl õli
1 tk suurem sibul
400 g hakkliha
300 g värskeid seeni
400 g kodujuustu
4 tk muna
1 tl purustatud pipart
1 tl soola
200 g riivjuustu

Valmistamine:
Sega toasoe või ja kohupiim hoolikalt läbi. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning töötle ühtlaseks tainaks, pane pooleks tunniks külma.
Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, tõsta teise anumasse. Seejärel pane pannile hakkliha ja mõne minuti pärast ka viilutatud seened.
Kuumuta segades veidi aega ning tõsta pann pliidilt. Lase hakkliha-seenesegul jahtuda ning lisa siis praetud sibulad, kodujuust, lahtiklopitud munad ja maitseained.
Rulli tainas plaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kalla kate tainapõhjale, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta 200° juures 30 minutit.

Kommentaarid:
Oi kui hea pirukas. Taina vajutasin kätega küpsetuspaberile, kuna tainas jäi taignarullikülge, liiga palju jahu ei tahtnud panna ka...


Comments