Toorjuustu-laimikook

Põhi:
200 g Digestive küpseid
60 g sulavõid.
0,5 tl ingveri pulbrit
0,5 tl kaneeli

Täidis:
400 g toorjuustu
300 g kohupiimapastat (Alma kohupiimatoru vaniljega oli minul)
100 g hapukoort
4 muna
1 spl tärklist
0,5 dl suhkrut
2 laimi mahl ja riivitud koor

Kate:
200g martsipani

Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.Segu tuleks paberiga voodertatud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga tordivormi sisse suruda. Pane külmkappi täidise valmistamise ajaks.
Täidiseks sega toorjuust, suhkur ja kohupiim. Lisa ükshaaval munad ja sega. Siis laimimahl ja -koor, tärklis. Kalla täidis vormi ja küpseta 170 kraadi juures umbes 1 tund ja 10 minutit.
Kui kook küps, pane ta külma. Soovitavalt üleöö, siis tõmbab ta oluliselt tahkemaks.
Katteks rulli martsipan küpsetuspaberi vahel latakaks. Joonista vajadusel pilt või kaunista muul moel. Tõsta tordile.

Kommentaarid:
Vb oleks ka vähema ajaga ära küpsenud. Täidise osa oli liiga tihke, vb sp, et küpses liiga kaua...
Kuid nagu ikka vajus kook keskelt madalamaks kui ääred, lohu täitsin kohupiima-hapukooreseguga. Maitses nagu kohupiimakook :D Siuke keskmine. Järgmisel hommikul kohviga oli parem :)


Comments

Post a Comment