Hakkliha-lillkapsavorm

Koostis:
1 tk (suur) sibul
1 küüs küüslauku
100 g šampinjone
500 g hakkliha
1 sl õli praadimiseks
1 dl 10% rõõsk koort
2 dl riivjuustu
0,5 tk paprikat
soola
musta pipart
või vormi määrimiseks

Lillkapsapüree:
1 kg lillkapsast
1 sl võid
1 dl 10% rõõsk koort
Sool

Valmistamine:
Püree valmistamine: tükelda lillkapsas õisikuteks, pane keeva vette ning keeda pehmeks ( kulub u 10-15 minutit ). Vala vesi ära ja püreesta lillkapsas saumikseriga. Lisa või, rõõsk koor ja maitse järgi soola, sega hästi läbi.
Koori ja haki sibul ning tükelda seened. Prae sibulat veidi õlis, seejärel lisa hakkliha ja pruunista koos 4-5 minutit. Lisa seened, paprika, sega läbi. Vala hulka rõõsk koor, hauta 5-10 minutit ning maitsesta siis soola-pipraga. Vala segu võiga määritud ahjuvormi. Pane peale lillkapsapüree ja raputa üle riivitud juustuga. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 30 minutit või kuni juust on kuldpruun. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Kommentaarid:
Küpses ahjus u 15 minutit, kuna juust läks pruunikaks nii ruttu. Enne sööma asumist peaks natuke jahtuda laskma 10-15 min. Muidu väga vedel on vorm.

Comments