Kohvitort

26 cm läbimõõduga koogivormi
Põhi:
u 200 g digestive küpsiseid
peotäis mandleid
u 90 g vegan margariini
törts kohvilikööri

Täidis:
3 purki täisrasvast kookospiima(eelnevalt vähemalt 4 tundi külmkapis seisnud), kasutasin Santa Maria purke.
u 3 spl väga kanget kohvi (hästi sobib u 1 tl lahustuvast kohvist valmistatud kohv)
90g tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut

Peale paar tükki tumedat riivitud šokolaadi

Valmistamine:
Purusta küpsised ja mandlid peeneks ja sega sulatatud margariiniga. Pane u 26 cm ümmarguse lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberist välja lõigatud sama suur ketas, nii et vormi põhi oleks kaetud. Äärtesse samuti küpsetuspaber(margariiniga jääb hästi kinni). Suru küpsisesegu vormi põhja ja veidi ka vormi äärtesse (0,5 – 1 cm kõrguselt). Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Võta külmkapist kookospiima purgid ja keera tagurpidi. Võta purkidest välja tahenenud kreemjas osa (vedelikku saad kasutada teistes toitudes). Tõsta tahenenud kookoskreem suuremasse kaussi. Lisa vanillisuhkur ja tuhksuhkur ja klopi elektroonilise mikseriga korralikult vahule (vähemalt 3 minutit). Lisa kohv ja mikserda korra veel läbi. Vala segu põhjale ja pane külmkappi tahenema. Kook on valmis siis, kui see on täielikult tahenenud. Hea oleks kooki üleöö külmikus hoida. Enne serveerimist riivi peale veidi tumedat vegan šokolaadi.

Kooki kiideti. Ise paneks järgminekord kohvi rohkem. 

Retsept siit.




Comments