Pizza õhukese põhjaga

Põhi, 1 pizza jaoks(retsept siit):
1,5 kruusi nisujahu (pool kruusi panin täistera nisujahu)
0,5 kruusi sooja vett
spl õli
näpuotsaga soola
(meeldivaid ürte, näiteks kuivatatud tüümiani või punet)
natuke õli ja tomatikastet taina peale

Tegu:
Valasin suuremasse kaussi jahu, lisasin soola ja ürdid ning segasin segamini. Seejärel lisasin õli ja taas kergelt segamini. Valasin pool kogusest sooja vett, segan kergelt ning seejärel teine pool ja hakkasin vaikselt pallikest vormima. Kui tainas enam käte külge kinni ei jäänud, mässisin pall toidukilesse ja jätsin kümneks minutiks seisma. Samal ajal valmistasin katte koostise ette.

Kui kümme minutit möödas, rullisin taigna küpsetuspaberi peal õhukeseks, siis hea pannile tõsta kohe. Määrisin kergelt õliga. Siis lisasin tomatikastet, kasutasin tex mex tomatikastet.
Lisasin taimset suitsuvorsti, paprikaviile, tomativiile, marineeritud sibulaid, punast sibulat ja tegin peale taimse juustu, mille retsept on siin. Tegin maisitärklisega. Kuna tegin esimest korda seda juustu, siis kas uus maitse või midagi sai vähe(soola nt), aga ei meeldinud väga. Vb vaja veel harjutada.

Küpsetasin 250kraadises ahjus nii 10-12min. Kui ahjust välja võtsin, siis raputasin peale rohkelt basiilikut. Tuli veits mage kogu kooslus, järgmine kord lisan midagi juurde, kas vürtse, hapukurki või mingit muud juustu peale või siis soola :D Aga kindlasti proovin veel. Harjutamine teeb meistriks :)



Comments