Seenepirukas

Põhi
100 g võid
1 dl riivjuustu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl külma vett

Täidis:
3 dl värsked või kupatatud seened (kasutasin kukeseeni)
3 sl või
valget pipart
sidrunipipart
soola
2  muna
2 dl kohvikoort
2 dl riivjuustu
1  paprika
1 dl hakitud peterselli
2 sibulat

Valmistamine:

Näpi või kuivainetega. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Vajuta tainas õhukese kihina 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta praeahjus 200°C juures 10 minutit. Kuumuta hakitud sibulat võis. Lisa peeneks hakitud seened. Maitsesta segu piparde ja soolaga. Sega omavahel munad, koor, riivjuust, kuubikuteks lõigatud paprika ning hakitud petersell. Lisa seene-sibula segu. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

Kommentaarid:
Peterselli polnud, panin tilli natuke. Pirukas tuli hea.

Comments