Ingverileib šokolaadiga

Koostis:
125g nisujahu
90g tumedat shokolaadi
1,5tl jahvatatud ingverit
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl jahvatatud nelki
200g heledat pruuni suhkrut
125g võid
1,25dl tumedat suhkrusiirupit
1 suur muna
soola ja musta pipart

Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20x20 vorm küpsetuspaberiga.
Sõelu kaussi jahu, ingver, küpsetuspulber, näputäis soola ja pipart ninh nelk. Lisa pruun suhkur. Sulata või koos 1dl veega keskmisel tulel ja sega hoolikalt kuivainete hulka. Lisa tume suhkrusiirup ja kergelt klopitud muna. Tõsta pool tainast vormi. Nirista peale pool eelnevalt sulatatud ja pisut jahtunud shokolaadist. Seejärel laota peale ülejäänud tainas ning viimasena jälle shokolaad. Küpseta u 30 min, kontrolli küpsust puutikuga, koogi keskele torgatud tikk peab jääma kuivaks. Lase jahtuda. Vdõib serveerida koos vahukoore ja suhkrustatud ingveriga.

Kommentaarid:
Mmm.. mõnus vürtsine. Väga lihtne teha. Tegin 25cm ümmargusse vormi.

Comments