Pidusai toorjuustuglasuuriga

Tainas:
5 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
16 dl jahu
200 g pehmet võid

Täidis:
100 g võid
2 dl fariinsuhkrut
3 sl kaneeli

Glasuur:
100 g maitsestamata toorjuustu
100 g sulatatud võid
1 dl tuhksuhkrut
2 sl piima
0,5 dl heledat siirupit või vahtrasiirupit
3 sl pressitud sidrunimahla

Valmistamine:
Sulata pärm paari lusika suhkrugal. Lisa juurde 37 °C -ni soojendatud piim. Lisa sool, suhkur ja vanillisuhkur. Sega juurde vähehaaval jahu. Lõpuks sõtku hulka pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni tainas käte küljest lahti lööb. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kerkida u. 30 min.
Täidise jaoks sega omavahel pehme või, fariinsuhkur ja kaneel.
Sõtku tainas alla ja vala kergelt jahuga ülepuistatud lauale. Sõtku veel veidi, rulli laiali ja määri peale võikreem. Keera pikemast servast alatestihedalt rulli ja lõika 5 cm laiused tükid. Aseta suurele võitatud ahjupannile või kahe 24 cm ümmargusse koogivormi tihedalt üksteise kõrvale.

Küpseta 200 °C juures 25 min. kuni on pealt kuldpruun. Vispelda kõik glasuurained omavahel ühtlaseks ning nirista glasuur ahjust võetud pidusaiale.

Kommentaarid:
Taina jagasin kaheks ja siis rullisin kaks korda. Glasuuris kasutasin tumedat siirupit. Väga hea pidusai tuli :) Isegi komlandal päeval oli pehme ja maitsev.

Comments