Mustikajäätis

Koostis:
200 g mustikaid
50 ml vett
40 g suhkrut
6 dl rõõska koort (35%)
1 purk kondenspiima

Valmistamine:
Pane mustikadja vesi potti ning keeda ca 5 minutit. Lisa suhkur ning kuumuta keemiseni. Keeda seni (ca 5 minutit) kuni segu pakseneb. Lase veidi jahtuda ning püreesta mustikad saumikseriga. Pane püreestatud mass sõelale ning nõruta sõelal (vajalik, et seemned ja muu selline segu sisse ei jääks). Jahuta toatemperatuurini.

Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ja nirista üle mustikasiirupiga. Sega segu nii, et mustsõstrasegu ühtlaselt kõikjale laotub. Pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

Kommentaarid:
Väga hea, mustikas tasakaalustab jäätise magusat maitset.


Comments