India pähkli-kohvitort

Koostis (tegin 16cm koogivormi)
Põhi
1/3 kruusi kookoshelbeid
u 12 datlit
1/2 kruusi mandleid
1 spl toatemperatuuril seisnud kookosõli
2 spl toorkakao pulbrit

Täidis
250 g india pähkleid (eelnevalt 4-8 tundi vees leotatud)
1/2 kruusi kookosõli
näpuotsatäis vaniljet
1/2 kruusi kanget kohvi
u 12 datlit (oleneb, kui magusat kooki soovid) (eelnevalt vähemalt tund aega soojas vees leotatud)

Juhised
Kõigepealt purusta köögikombainis või elektrilises purustajas põhja koostisained (segu ei pea olema täiesti sile ja ühtlane). Lisa pehme kookosõli kõige lõpus. Suru segu lahtikäiva vormi (olenevalt sellest, kui laia või kõrget kooki soovid) või mitme väiksema vormi põhja (soovi korral kata vormi põhi eelnevalt küpsetuspaberiga) ja pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi. Põhja valistamisega probleeme polnud.

Õpetuse järgi:
Lisa blenderisse kohv, vanilje ja nõrutatud datlid. Blenderda ühtlaseks massiks, vajadusel lisa veidi vett. Seejärel lisa järk-järgult sisse nõrutatud india pähklid, jätkatest pidevalt blenderdamist. Sulata kookosõli vesivannis või kuni 40 kraadises ahjus, lisa kookosõli aeglaselt niristades blenderisse ja jätka samal ajal blenderdamist. Blenderda seni, kuni on moodustunud täiesti ühtlane ja sile mass, kus enam india pähkli tükke pole.

Minu töökäik:
Mina ei tea, mis blenderid inimestel on, aga nii kui mina blenderi tööle panin lendas kogu mass mööda blenderit laiali ja teradele mitte midagi ei jäänud :) Proovisin väiksema kogusega oma väiksemas purustajas/jahvatajas... natuke midagi läks peenemaks... tõstsin kõik tagasi blenderisse. Siis pidevalt lusikaga allasurudes vaikselt asusin blenderdama, higi voolas, selg kange, ei olnud kerge. Hull mässamine. Köök jälle igasugused musti nõusid ja lusikad ja puru täis. Lõpuks nagu oli enam vähem ühtlane mass, see maitses üllataval kombel isegi hästi. Lõpp paistis. Valasin selle koogipõhjale ja panin külmikusse. Jeei, meestepäevaks tort valmis :P

Kaunistuseks panin vaarikaid ja agaavisiirupit. Tort väga magus ei olnud, järgmine kord lisaks mõned datlid või agaavisiirupit juurde ja natuke rohkem kohvi... aga kokkuvõttes maitses hästi. Kui selle tegemine nii suur mässamine poleks oleks juba ammu seda uuesti teinud :)


Retsept siit.

Comments