Seenepelmeenid

Taigen:
275 g jahu (umbes 450 ml)
1 muna
1 dl vett
0,5 tl soola
2 spl võid

Täidis:
1 keskmine sibul
seened
riivjuustu
maitse järgi: majoraani, basiilikut, peterselli, soola, pipart, küüslauku

Valistamine:
Sega kokku kõik taina komponendid ja sõtku sellest ühtlane, elastne tainas. Tee tainast pall ja pane see 20-30 minutiks külmkappi.

Täidis: Tükelda seened ja sibul ning prae nad läbi kuni segust on kogu vedelik väljunud. Maitsesta soola ja pipraga ning sega ka riivjuust hulka, pluss muud maitsed. Lisasin törtsu ka sojakastet. Lase segul natuke jahtuda.

Sain ühe pelmeenirestitäie pelmeene + 8 käsitsi vormitud suuremat pelmeeni. Enamus sügavkülmutaisi: 2h taldrikupeal sügavkülma, siis kapri/kilekotti ümber valada.

Maitsesid väga hästi. Maitseainetega tagasi ei hoidnud.

Comments