Magusad mandlid

Koostis:
300g mandleid
1 dl rafineerimata suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl piparkoogimaitseainet (soovi korral võid ka lisamata jätta)
0.5 tl jahvatatud nelki
0,5 tl muskaatpähklit
0,5 tl kardemoni
0.5 tl soola
0,5 tl ingveripulbrit
0,5 tl tsillipulbrit

1 munavalge
1.5 sl vett

Kate (lisada mandlitele pärast ahjust välja võtmist):
1 tl kaneeli
1 tl kakaod
2 tl suhkrut

Valmistamine:
Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud. Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti mandleid 175kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud, aga üle ei tohi küpsetada, kõrbemaitse tuleb juurde. Küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.

Ahjust välja võttes raputa mandlitele katte ained (kaneel, kakao ja suhkur). Sega korralikult ning lase seejärel mandleid küpsetuspaberil toatemperatuuril jahtuda.

Comments