Amarettotort

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
70 g sulatatud võid

Täidis:
3 tl želatiini + 3 sl vett
2 muna
2,5 dl tuhksuhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
1 dl mandlilikööri Amaretto
1 sl sidrunist pressitud mahla
200 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl hapukoort
2 dl (100g) purustatud mandleid
2 dl vahukoort

Kaunistamiseks:
Kakaopulbrit

Valmistamine:
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Peenesta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Pane želatiin külma vette paisuma, seejärel sulata kuumaveevannis ja jäta veidikeseks jahtuma. Vahusta munad tuhk- ja vanillisuhkruga kohevaks vahuks. Sega munavahu hulka liköör, sidrunist pressitud mahl, toasoe toorjuust, hapukoor ning mandlipuru. Vahusta koor ja sega kõik kokku. Nirista hulka väheke jahtunud
želatiini ja sega segamini. Vala täidis vormi ja pane vähemalt 5 tunniks kuni üleöö külma.
Raputa tordile läbi sõela kakaopulbrit ning kaunista meelepäraste marjadega.


Comments