Kodujuustu-mustasõstratort

Põhi:
200g digestive küpsiseid
70g võid

Täidis:
400g kodujuustu
250g hapukoort
2dl suhkurt
1tl vanillsuhkur
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2dl vahukoor
20g želatiinipulbrit v 12 želatiinilehte

Peale:
300g külmutatud või värskeid musti sõstraid
1dl suhkurt
0,5dl vett
2tl želatiinipulbrit+2sl vett v 4 želatiinilehte

Valmistamine:
Purusta küpsised. Sulata või ja sega küpsisepuru sisse. Pane 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi.
Täidise jaoks sega želatiinipulber ja vesi, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Sega omavahel kodujuust, hapukoor, suhkur,vanillisuhkur, sidruni riivitud koor ja mahl. Vahusta vahukoor ja sega massi hulka. Lisa sulatatud želatiin. Vala segu vormi ja lase tarretuda üleöö.
Katte jaoks sulata marjad, sega suhkru ja veega ning püreeri ühtlaseks. Suru segu läbi sõela.Sega želatiin ja vesi,lase paisuda ja sulata kuumaveevannis. Jahuta ja sega püree hulka. Vala segu tarretunud tordile ja hoia torti veel vähemalt 2 tundi külmkapis.

Kommentaarid:
Kodusjuust teeb mõnusalt teraliseks. Kindlasti teeb veel :)

Comments