Valge šokolaadikook jõhvikatega

Põhi:
90 g piparkooke
90 g küpsiseid
75 g sulatatud võid

Täidis:
8g želatiini (4 želatiinilehte)
2 dl vahukoort
150 g valget šokolaadi
0,5 dl suhkrut
250 g kohupiima

Kate:
5 dl pohli
3 dl glögi
6g želatiini (3 želatiinilehte)

Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lahtikäva koogivormi põhja küpsetuspaberile. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Pane želatiin külma vette paisuma 10ks minutiks. Vahusta koor, sulata šokolaad, jahuta pisut ja sega vahukoorega. Lisa kohupiim ja suhkur. Sulata želatiin kuumavevannis. Nirista želatiinisegu pidevalt segades šokolaadivahu hulka. Tõsta täidis põhjale ning jäta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külmikusse tarduma. Pealmise kihi jaoks pane želatiin osa glögi sisse paisuma 10ks minutiks. Sulata kuumavevannis. Jahuta natuke. Vala juurde ülejäänud glögi. Laota marjad koogile ning tõsta glögi ühtlaselt lusikaga marjadele. Lase 1 tund külmas tarduda.

Kommentaarid:
Kasutasin jõhvikaid, kuna pohli polnud. Kook tuli hea, kuid teistkorda ei teeks. Valge shokolaadi maitse ei olnud just kõigeparem. Pealmine marjakiht tegi kogu koosluse heaks.

Comments