New Yorgi juustukook

Põhi:
180g küpsiseis
75 g võid
paar lusikatäit amarettot

Täidis:
1 kg maitsestamata toorjuustu (Bonjour, Philadelphia vms)
200 g hapukoort
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 muna
2 munakollast
3 sl jahu
1 tl riivitud sidruni- ja apelsinikoort
1 sl sidrunist pressitud mahla

Valmistamine:
Põhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ning aseta külmkappi.
Täidise valmistamiseks sega kõik ained omavahel ning vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta 250 kraadi juures 10 minutit, seejärel keera ahi 150 kraadini ja küpseta veel ca 1 tund ja 10 minutit. Jäta valmis küpsenud kook avatud ahjuuksega ahju jahtuma. Soovitav on kook valmis teha päev varem ning enne seveerimist hoida külmkapis.

Kommentaarid:
Tegin 16cm vormi. Täidise koostisosi vähendasin poolevõrra. Põhja u 1/3 vähendasin. 150 kraadi juures küpsetasin 50 minutit, kuid oleks võinud vähem isegi. Kook tuli hea. Põhjal oli surepärane amaretto mekk man. Hapu maasikatoormoosiga suurepärane.



Comments