Mooni-kohupiimakook

Põhi:
100 grammi võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit.

Sega rasv suhkruga kergelt vahule ning lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud põhjaga koogivormi põhjale ja külgedele ning pane taigen külma täidise valmistamise ajaks.

Moonikiht:
100 grammi mooniseemneid
150 grammi toorjuustu (Farmi toorjuust)
2 munakollast
paar lusikatäit rummi
1 spl kartulitärklist
1 dl suhkrut
1 suure või 2 väiksema sidruni riivitud koor

Sega toorjuust munakollastega, mooniseemnete, suhkru, tärklise ja sidrunikoorega. Lisa rummiessents. Kalla segu põhjale.

Kohupiimakiht:
400 grammi magusat vaniljega kohupiimapastat
100 grammi hapukoort
150 grammi toorjuustu Farmi
4 muna
1 suure või 2 väiksema sidruni mahl
3 spl kartulitärklist
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl vahukoort

Sega kohupiim, toorjuust, hapukoor. Lisa munad ja sidrunimahl ning siis omavahel segatud kuivained. Kõige viimasena lisa vahustatud vahukoor.
Kalla ettevaatlikult mooniseemne kihi peale (võid abiks kasutada lusikat ehk siis kallata esmalt lusikale, kui otse peale kallata, võib moonikihi laiali lükata).
Küpseta 175 kraadi juures vähemalt tund aega. Kui pealt kipub kook liiga kiirelt pruuniks minema, pane foolium peale ja alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et osa täidist jääb vedelaks.
Lase enne lahtilõikamist jahtuda.

Kommentaarid:
Natuke liiga magus. Järgmine kord paneks vähem suhkrut.


Comments