Kõrvitsa-õuna krõbedik

Koostis:
2 sl võid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
1 dl heledaid seemneteta rosinaid
500 g tükeldatud kõrvitsat
500 g tükeldatud õuna
Purukate:
1 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
1 dl tavalist suhkrut või
demerara pruuni suhkrut
100 g võid

Valmistamine:
Koori ja tükelda kõrvits, (koori ja) tükelda õunad.
Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit.
Sega kausis jahu, kaerahelbed ja (demerara) suhkur, siis haki juurde külm või.
Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.
Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.

Kommentaarid:
Väga hea.

Comments