Õuna-toskakook

Põhi:
100 g pehmet toasooja võid
125 g suhkrut (1.5 dl)
3 suurt muna
225 g nisujahu (4 dl)
1.5 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
1 dl rõõska koort või piima

3-4 õuna

Tosca kate:
100 g võid
100 g suhkrut
150 g mandlilaaste
0,5dl piima
2 sl nisujahu
martipani tükikesi natuke

Valmistamine:
Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks.
Hõõru suhkur ja või vahule. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vaheldumisi piim ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud nisujahu.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Tosca-segu valmistamiseks kuumuta potis või ja suhkur, lisa jahu, piim ja mandlilaastud. Kuumuta segu paar minutit, kuni see pakseneb.
Võta kook ahjust välja, laota peale õunakuubikud ning seejärel tõsta lusikaga peale mandlisegu.
Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldne.


Kommentaarid:
Suurepärane õunakook.

Comments