Rabarberiook hapukoorekattega

PÕHI
180g võid
2,7 dl nisujahu
1 tk muna
0,9 dl suhkur
1 tl küpsetuspulbrit

VAHELE
300g rabarberit
2 tl kaneeli
1 sl suhkrut

KATE
3 dl (300g) hapukoort
2  muna
1 dl suhkrut
1 tl vanill- või vanilliinsuhrut

Valmistamine:
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud  või võiga määritud 26 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning laota põhjale. Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Nirista segu ühtlaselt rabarberitele. Küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit  või seni, kuni kook läbiküpsenud ja kuldpruuni värvi. Lase jahtuda.

Kommentaarid:
Väga hea mahlane kook. Teinud mitu mitu korda juba :)

Comments