Kolme šokolaadiga brownie'd

Koostis:
320 g võid (soolata)
360 g tumedat kvaliteetset šokolaadi
6 tk muna
4 dl suhkrut
1 sl vanilliekstrakti
4 dl jahu
1 tl soola
1.2 dl(80 grammi) valge šokolaadi nööpe või tükke
1.2 dl(80 grammi) poolmagusa šokolaadi nööpe või tükke

Valmistamine:
Töövahendid: küpsetusvorm (mõõtmetega 29 × 23 × 5 cm), mille ääred ja põhi on küpsetuspaberiga vooderdatud
Eelkuumuta ahi 175 kraadini.
Sulata või ja tume šokolaad suures raske põhjaga potis madalal kuumusel. Sega kausis või suures mõõtekannus muna, peensuhkur ja vanilliekstrakt.
Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi nööbid või tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi.
Küpseta umbes 25 minutit. Brownie'd on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie'd küpsevad ka jahtudes.
Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja kuhja need suurele taldrikule ning raputa peale väiksest sõelast teelusikaga läbipressitud tuhksuhkur.

Koommentaarid:
Tegin plaadile mõõtudega 31x33cm. Soojalt oli lihtsalt suurepärane maitse. Ka jahtunult ja järgmisel päeval vääga head :)

Comments