Šokolaadi toorjuustukook

Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
65g sulatatud võid

Toorjuustukate:
500 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
200 ml suhkrut
4 muna
150 g tumedat šokolaadi
250 g (külmutatud) vaarikaid või muid marju

Kaunistus:
riivitud valget šokolaadi
riivitud tumedat shokolaadi

Valmistamine:
Küpsised purustada köögikombainis, valada kaussi, lisada sulatatud või ja segada läbi. Küpsisepuru suruda 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja panna külmkappi ootele.
Tume šokolaad sulatada vesivannil, jahutada toatemperatuurini.
Toasoe toorjuust segada suhkruga, lisada hapukoor ja mikserdada juurde munad. Lõpuks lisada sulatatud šokolaad ja segada ühtlaseks. Toorjuustusegu valada küpsisepõhjale, koogile laotada vaarikad/marjad ja suruda kergelt juustusegusse.
Kooki küpsetada 160 kraadises ahjus 60-70 minutit, koos koogiga asetada ahju veenõu.
Kook jätta 1 tunniks jahtuma avatud uksega ahju.
Enne serveerimist lasta koogil seista külmkapis vähemalt 5 tundi. Riivi kaunistuseks shokolaadi peale.

Kommentaarid:
Väga hea šokolaadikook. Kindlasti teeb veel.

Comments