Siidritort

Põhi:
150 g kaeraküpsiseid
2 sl kakaopulbrit
50 g sulatatud võid

Täidis:
6 želatiinilehte (12g pulbrizelatiini)
350 g maitsestamata toorjuustu
3 dl õunapüreed
2 dl 35% rõõska koort
(soovi korral 0,5 – 1 dl suhkrut)
0,25 dl siidrit

Tarretis:
2 dl siidrit
2 želatiinilehte (4g pulbrizelatiini)

Kaunistuseks:
kakaopulbrit

Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta kaeraküpsised, lisa kakaopulber ja sulatatud või. Suru segu koogivormi põhjale. Leota želatiinilehti külmas vees. Sega toorjuust õunapüreega. Soovi korral maitsesta suhkruga (sõltub maitse-eelistustest, õunapüree magususest ning sellest, kas kasutad magusat või kuiva siidrit – mina kasutasin Normandia magusat õunasiidrit). Kuumuta siider potis, pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata siidris. Lisa želatiinisegu toorjuustusegule ning sega hulka ka kergelt vahustatud koor. Tõsta segu küpsisepõhjale ja lase järgmise päevani külmas seista. Valmista tarretis. Leota želatiinilehti külmas vees, pigista kuivaks ning lahusta kuumutatud siidris. Vala vedelik ettevaatlikult koogile ja lase tarretuda. Enne serveerimist puista peale kakaopulbrit. Serveeri koos šampanjaga.

Kommentaarid:
Tort oli hea, kuid siiski kordamisele ei läheks.

Comments

  1. Marge, miks Sa uuesti ei teeks? Kas liiga palju mässamist?
    Ma tegin seda torti umbes aastal 2000 (siis lisasin ka retsepti Nami-Namisse) ja on meelde jäänud igati hea tordina ja plaanin peagi uuesti teha. Frieda on ka kiitnud.
    Pildi peal näeb see sul igatahes väga kena välja!

    ReplyDelete
  2. Ei mässamises polnud probleemi. Ise arvan, et viga oli äkki siidris, kasutasin AleCoq'i Fizz Dry Apple. Aga selle siidri maitse ei meeldinud mulle kohe mitte :) Ja siidrilõhna oli ka terve külmkapp täis, mis natuke vastu hakkas :D.

    ReplyDelete

Post a Comment