Šokolaadikook/muffinid

Koostis:
114 gr poolmagusat sokolaadi (ehk seda koige tavalisemat siis), ma miksisin sisse natuke vaga tumedat ka
2 spl rummi
113 gr toatemperatuuril void
113 gr suhkrut
3 munakollast
3 munavalget
natuke soola
2 spl suhkrut
125 gr purustatud mandleid (koogikombainis voi kohvimasinas purustada nii peeneks kui saab)
1/4 tl mandli voi muu pahkli ekstrakti
64 gr koogi jahu
(voi tavaline jahu pluss 2 spl maisitarklist nii et 64 gr kokku tuleb)


Valmistamine:
Pane ahi sooja 167 kraadi peale.
Sulata sokolaad rummiga veevannis.
Vahusta voi, siis lisa 113 gr suhkrut. Vahusta, lisa munakollased ükshaaval.
Vahusta munavalged, lisa nats soola, vahusta kuni pehmed tipud tekivad, siis lisa 2 spl suhkrut ja vahusta tugevaks vahuks.
Sega soe sokolaadisegu munakollastesse, siis mandlid ja mandliekstrakt. Vaheldumisi lisa jahu ja munavalged.  Munavalged tuleb ornalt sisse voltida.

Vala vormi ja ahju. 25 min peaks olema piisav. Keskelt peab olema pea et toores aga äärtest valmis. Siis lase jahtuda 15 min. Siis vota vormist valja ja lase jahtuda taiesti.

Taiesti jahtunud koogile voib katte teha sokolaadist, voist ja rummist. Meie selle osani ei joudnud. Ara hakka kooki segama vanilje kastme voi jaatisega. Taiesti ebavajalik. Naudi. Uksi. Voi tunned eriti helgena, paku teistele.

Kommentaarid:
Tegin muffinivormidesse. Väga head tulid :)

Comments