Pekingi veiseliha-paprikavokk

Koostisained:
360g ribadeks lõigatud veisenimmetükki
2 sl sojakastet
2 sl poolkuiva šerrit
1 sl maisitärklist
1 tl helepruuni suhkrut
1 sl päevalilleõli
1 sl seesamiõli
1 peeneks hakitud küüslauguküüs
1 sl riivitud värsket ingverit
1 puhastatud ja viilutatud punane paprika
1 puhastatud ja viilutatud kollane paprika
120 g lestherneid
4 5cm juppideks lõigatud suvisibulat
2 sl austrikastet
4 sl vett

serveerimiseks keedetud spagetid/nuudlid

Valmistamine:
Sega kausis omavahel liharibad, sojakaste, šerri, maisitärklis ja pruun suhkur. Kata kinni ja marineeri 30 min.

Kuumuta päevalille- ja seesamiõli eelsoojendatud vokk- või suurel praepannil. Lisa küüslauk ja ingver ning voki u 30 sekundit. Lisa paprika, herned ja suvisibul ning voki 3 minutit.

Lisa liha koos marinaadiga ja voki 3-4 minutit. Vala peale ausrtikaste ja vesi ning sega, kuni kaste on veidi paksenenud. Anna kohe koos keedetud nuudlitega lauale.

Kommentaarid:
Üllatavalt maitsev roog. Magusapoolne pistut. Kasutasin suvisibula asemel rohelisi oakaunu.

Comments