Linnupiimatort

Põhi:
12 digestive küpsist
80g võid

Kate:
2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
500 g hapukoort
5 sl pohlamoosi
10 lehte želatiini (20g)
1 dl vett želatiini sulatamiseks

Kaunistuseks:
šokolaadi

Valmistamine:
Vooderda 24cm vorm küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vajuta vormi põhja, pane külmkappi tahenema.
Katte jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks vahuks, siis lisa edasi vahustades hapukoor ja pohlamoos.
Pane želatiin külma vette likku 10ks minutiks. Seejärel sulata želatiin veevannil pidevalt segades 1 dl kuumas vees (ära keeda!). Lase veidi jahtuda, siis nirista pidevalt segades linnupiimasegu hulka.
Vala saadud mass küpsisepõhjale vormi, tõsta külmkappi ja lase 4 tundi (soovitavalt üleöö) tarretuda.
Kui kook on tarretunud, siis riivi peale tumedat šokolaadi.


Kommentaarid:
Oi kui hea tort, kindlasti teeb veel.

Comments