Kana läätsedega

Keeniast pärit kanapada. Retsept raamatust "450 retsepti kogu maailmast".
4-6le sööjale
Koostis:
6 kanakintsu või muud osa
0,5-0,75tl jahvatatud ingverit
60g mungaube
4sl maisiõli
2 peeneks hakitud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
5 kooritud ja tükeldatud tomatit
1 seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud roheline tsilli
2sl sidrunimahla
3dl kookospiima
3dl vett(vajadusel ainult lisada)
1sl värskelt hakitud koriandrit
soola, pipart

Valmistamine:
Maitsesta kanatükid (tegin 8 kanakoiba) ingveri ning soola ja pipraga. Pane jahedasse kohta marineerima. Samal ajal keeda mungaoad rohkes vees pehmeks, läeb umbes 35 min. Kurna ja tambi pudruks.

Kuumuta keskmisel kuumusel suures potis õli ja pruunista ühtlaselt kanatükid. Tõsta kanatükid taldrikule. Jäta õli ja praemahlad potti.

Prae samas potis sibulat ja küüslauku 5 min, lisa tomatid ja tšilli (mul oli suur, nii 15cm pikkune tšillikaun, sellest tükeldasin veerandi ja toit oli minujaoks üpriski terav. Ehk sellega tasub olla ettevaatlik). Kuumuta veel 1-2 minutit.

Nüüd lisa potti purustatud mungaoad, sidrunimahl ja kookospiim. Keeda tasasel tulel 5 min, lisa kanatükid. Kui kaste tundub paks, lisa vett(mina ei lisanudud, kaste ise oli vedelapoolsem). Sega hulka ka koriander (poes polnud värsket saada, lisasin kuivatatud variandi). Keeda tasasel tulel 35 min, kuni kana on pehme. Mina lisasin veel soola juurde, minujaoks oli mage.
Serveeri roheliste aedviljade ja riisiga.

Täitsa hea ja huvitav toit, kanaliha oli suurepärane.


Comments