Šokolaadi fondant

Koostis (kuuele):
150 g tumedat šokolaadi
3 suurt muna
7,5 sl suhkrut
7,5 sl jahu
150 g võid
1,5 sl hapukoort
+ 6 väikest kuumakindlat vormi

Valmistamine:
Šokolaad ja või sulatada kuumaveevannis.
Munad vahustada suhkruga heledaks vahuks.
Sulanud šokolaad ja või valada vaikselt munavahule, pidevalt vispliga segades.
Sõeluda vähehaaval juurde jahu, kõige viimasena segada juurde 1 sl hapukoort.
Kuumakindlad vormid määrida võiga ja raputada üle suhkruga.
Igasse vormi valada ühepalju tainast.
(Ühes videos, mis ma vaatasin fondanti tegemisest, tõsteti vormid taignaga esialgu 30 minutiks külmkappi jahtuma, ma tegin ka nii.)
Ahi kuumutada 175-180 kraadinini.
Enamus retseptides öeldakse, et küpsetada u 10 minutit, mina küpsetasin kauem, 13 minutit, eks see oleneb jällegi ahjust, vormi suurusest ja ma ei tea millest veel :) Igatahes peab kook seest vedelaks jääma.
Serveerida jäätisega.

Kommentaarid:
Hea, natuke ehk liiga shokolaadine ehk mõru, vänge. Sobis ideaalselt vanilje jäätisega, mis tasakaalustas kanget maitset. Vb paar minutit vähem küpseda oleks lasknud... 

Comments