Glögi toorjuustukook

Põhi:
200g piparkooke
75g võid/margariini

Täidis:
2 muna
1dl suhkrut
400g maitsestamata toorjuustu
20g zelatiini (10 zelatiinilehte)
2dl hõõgveini/glögi (kasutasin Põltsamaa hõõgveini 14%vol)
2spl piparkoogimaitseainet
400ml vahukoort

Kate:
3dl hõõgveini
8g zelatiini

Valmistamine:
Purusta piparkoogid, sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26cm koogivormipõhja. Pane külmkappi täidise valmistamise ajaks. Vahusta munad suhkruga, lisa toasoe toorjuust, piparkoogimaitseaine. Vahusta vahukoor. Vahepeal pane zelatiin 1dl külma hõõgveini paisuma. Sega toorjuustusegule vahukoor ja ülejäänud glögi. Sulata zelatiin veevannil, lase veidike jahtuda. Nirista sulanud zelatiin segu hulka, pidevalt samal ajal segades.
Vala vormi. Pane külmkappi tarduma.
Želee jaoks leota želatiini hõõgveinis. Sulata želatiin vesivannis, lase jahtuda. Vala želatiinisegu koogile, lase külmkapis umbes 4 tundi tarduda.

Kommentaarid:
Kook õnnestus hästi, nägi hea välja, kuid maitses pettusin, oli teine liiga intensiivne :D. Piparkoogipõhi, tugev glögimaitse täidises ja kattes. Natuke liiga palju kõike. Mahedamat kooki oleks tahtnud :P Rohkem seda ei teeks või siis muudaks pisut, nt tavalistest küpsistest põhi...piparkoogimaitseaine jätaks üldse välja või glögi vähem. Vot nii.

Comments

Post a Comment