Vaarika jogurtitort

Põhi:
200g digestive küpsiseid(12 tükki)
80g võid

Täidis:
400 g vaarika koorejogurtit (Farmi)
400 ml 35%-list rõõska koort
100 g suhkrut
300 g vaarikaid ( kasutasin külmutatud mustsõstraid, mustikaid ja mõned vaarikad)
20g zelatiin+10 sl vett(10 lehte; 1 leht=2g)
1 sidruni mahl
Valmistamine:
Purusta küpsised, lisa sulavõi. Sega ühtlaseks. Suru 26cm küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.
Pane zelatiin külma veega paisuma.
Vahusta koor suhkruga, lisa jogurt ja sidrun. Sega. Kuumuta zelatiin veevannil vedelaks. Lase mõni hetk jahtuda. Nirista segusse, sega ühtlaseks. Lisa marjad. Kalla segu põhjale. Hoia külmkapisvähemalt  4-5h.

Kommentaarid:
Naljakas tort, kuna sööma asudes ei suutnud otsustada, kas on hea või on imeliku maitsega :P Sidrun tegi huvitavaks. Kuid kui juba teine tükk söödud ja oleks ka kolmandagi söönud, kui oleks mahtunud, jõudsin järeldusele, et ikka väga hea tort. Marjad olid suurepärased sees.

Comments

Post a Comment