Kohupiima martsipanikook

Muretainapõhi:
4 dl nisujahu
175 g 82% võid
1 muna
2 spl suhkrut

Täidis:
3 pk 5% kohupiima (200g pakend)
4 muna
200 g hapukoort
1 dl suhkrut

Kate:
200g martsipanimassi

Valmistamine:
Põhja jaoks:
Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna ja vajadusel peotäis külma vett. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja aseta pooleks tunniks külma. Seejärel eelküpseta 200 kraadises ahjus ca 7 minutit või kuniks tainas hakkab kergelt pruunistuma ja ahjust tuleb head koogi lõhna.

Täidis:
Sega ained, kalla eelküpsenud koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus tund aega. Kontrolli igaks juhuks puutiku abiga, kas kook on seest küps. Jahuta valminud kook ja pane soovitavalt järgmise päevani külmikusse.

Kate:
Rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks latakaks. Tõsta tainarulli abiga see jahtunud kohupiimakoogile ja eemalda noaga ülejääv osa. Kaunista vastavalt soovile.

Kommentaarid:
Martsipani värvisin kollaseks kurkumiga(maitseaine). Roosid värvisin karkade teega (tee jahvatasin veskis pulbriks). Põhja vooderdasin ka külgedele. Ainult põhja jaoks oleks tainast palju olnud. Isegi praegu tundus, et põhi oli liiga paks. Välimus oli suurepärane :D, maitse see eest tavapärane, ei midagi erilist, lihtsalt hea kohupiimakook. Teistkorda päris samasugust ei teeks.


Comments