Ahjuõuna-jogurtitort

Põhi:
200 g digestive küpsiseid
85 g sulatatud võid

Täidis:
1 liiter ahjuõunajogurtit
4 dl 35 % rõõska koort
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
30 g zelatiini + 1 dl vett paisutamiseks

Katteks:
magusat kakaopulbrit (Oboy näiteks)

Valmistamine:
Vooderda ümmargune lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhjale. Pane külmkappi täidise valmistamise ajaks.
Pane zelatiin külma veega 10-ks minutiks paisuma.
Vahusta rõõsk koor suhkruga kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa hulka jogurt ja vaniljesuhkur.
Kuumuta zelatiin kuumaveevannil vedelaks, lase hetk jahtuda ja siis nirista sulatatud zelatiin peene joana jogurtimassile juurde, samas pidevalt segades. Zelatiin peab olema ühtlaselt kogu jogurtimassis jaotunud.

Vala jogurtimass põhjale ning tõsta külmkappi. Lase tal seal 5-6 tundi, soovitavalt üleöö seista.

Enne serveerimist raputa peale kakaopulbrit.

Kommentaarid:

Vanillisuhkrut ei pannud. Tort väga hea. Kuid üle ühe tüki süüa ei jõua, vahukoor teeb rammusaks :P
Kindlasti teeb veel.


Comments