Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine

Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
0.5 tl soola
2 sl vett

Kate:
3 muna
3.5 dl rõõskkoort 10%
1 suur sibul
0.5 tl soola
pipar
2,5 dl riivjuustu (125g)
250 g sinki

Valmistamine:
Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Kommentarid:
Mõnus pirukas. Küpses kauem u 30 min. Põhjas kasutasin täisteranisujahu pooleks tavalise nisujahuga, põhi oli suurepärane :D

Comments