Kõrvitsaküpsised

Kogus u 20tk

Koostis:
115 g võid
175 g tumedat muscovado pruuni suhkrut
200 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
150 g rosinaid
1 tl vanilliekstrakti
225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine:
Vahusta või suhkruga heledaks, lisa kõrvitsapüree(jahtunud), rosinad ja vanilliekstrakt.
Sõelu teise kaussi jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel, lisa seejärel või-kõrvitsasegule. Sega hoolega.
Tõsta dessertlusikaga võitatud ahjuplaadile tainaportsud, jättes tainaportsude vahele piisavalt ruumi, kuna küpsised valguvad küpsedes laiali.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on veidi pruunistunud.
Jahuta ahjuplaadil 5 minutit, seejärel libista metallrestile ja lase jahtuda.

Kommentaarid:
Oi kui head. Pigem pehmed präänikud, kui küpsised. Sain 24 tükki. Rosinaid panin 75 grammi ja oli piisavalt ning u 50g panin speltanisujahu. Kindlasti läheb kordamisele.

Comments