Seesamisai

Koostis:
50 g pärmi
5 dl vett või piima
0,5 dl õli või 50g võid
1 tl soola
2 tl suhkrut
(1 muna)
seesamiseemneid
muna määrimiseks

Valmistamine:
Murenda pärm u 4l kaussi. Lisa suhkur. Sulata või, lisa võile piim/vesi ja soojenda segu 37 kraadini. Kalla segu sulanud pärmile, lisa sool, soovi korral muna(munaga jääb õhulisek) ja suurem osa jahust. Sõtku tainast nii kaua kuni see kausi küljest lahti hakkab tulema. Riputa tainale natuke jahu ja jäta räti alla kerkima nii 30-45 minutiks. Sõtku tainale ülejäänud jahu väikeste kogustena. Võita kaks siledat 1,5l vormi, puista põhja värskelt röstitud seesamiseemneid. Vormi kaks pätsi ja aseta vormi. Lase kerkida u 30 min. Määri pealt munaga ja riputa peale seemneid. Küpseta 200  kraadises ahjus u 30-40 min, ahju alumisel siinil. Kummuta vormist välja ja jäta rätiku alla jahtuma.


Kommentaarid:
Tegin vee ja õliga. Vormis kerkisid ligi 3x suuremaks :D Ilusad saiad tulid. Maitses hea. Ühe saia tegin rosinatega.




Comments

  1. Rosinaid tuleb mitu peotäit lisada, muidu aja nagu narr teisi noa otsaga taga.

    ReplyDelete

Post a Comment