Toorjuustukook

Põhi:
200g digestive küpsiseid(14tk)
75g sulatatud võid
0,5tl ingveripulbrit
0,5tl kaneeli

Täidis:
600g maitsestamata toorjuustu
300g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
1,5 tl vaniljesuhkrut
1,5 sidruni koor ja mahl

Valmistamine:
Purusta küpsised, lisa purule kaneel ja ingver ja sega sulavõiga. Suru segu 26cm lahtikäiva vormi põhja. pane külma täidise valmistamise ajaks.
Sega toorjuust suhkruga läbi, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad. Lisa sool. Riivi juurde sidrunikoor ning pigista täidisesse ka sidrunimahl. Sega ühtlaseks.
Vala vormi ning küpseta 160 kraadises ahjus u. 45 min. Lase jahtuda ja pane ööks küplmkappi.

Kommentaarid:
Panin ühe pisema sidruni. Ahju põhja panin panni veega. Kook oli hea, isegi ingverit-kaneeli oli tunda. Sidrunit ei olnud eriti tunda. Teeks veel seda.

Comments