Seene-sibulapirukas

Koostis:
100 g võid
100 g peeneks riivitud porgandit
1 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola

Täidis:
3 sibulat
1 sl õli
1 dl piima
1 muna
1 küüsküüslauku
2 dl riivjuustu
0.5 tl soola
0.5 tl valget pipart
0.5 tl rosmariini
200 g seeni

Valmistamine:
Sega pehme või ja riivitud porgand. Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool ning lisa või-porgandi segule. Sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 225°C juures ahjus 10 minutit. Lõika sibulad rõngasteks ja haki seened.  Hauta õlis pehmeks. Sega kausis piim, muna, juust, maitseained ja purustatud küüslauguküüs.
Lisa seene-sibulamass. Kalla täidis põhjale ja küpseta 200°C juures praeahjus 20-25 minutit.

Kommentaarid:
Väga hea pirukas. Seekord ei teinud ise, vaid ema tegi. Aga tulevikus teen ise ka kindlasti.

Comments