Kohvitoorjuustukook

Põhi:
10 tk kaeraküpsiseid (Digestive)
50 g võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
250 g hapukoort
2 dl suhkrut
4 muna
1 tl vanilliinsuhkrut
2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl sooja vett

Peale:
120 ml vahukoort
2 sl suhkrut
1 tl kakaod

Valmistamine:
Purusta küpsised, lisa sulatatud või. Segada läbi ja suru 24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Pane külmkappi tahenema.
Ahi keerata 160 kraadi peale kuumenema. Sega toorjuust suhkru ja vanilliinsuhkruga ühtlaseks. Lisa hapukoor ja ükshaaval munad. Lõpuks lisada kohv, mis on eelnevalt lahustatud 2 sl sooja veega. Toorjuustusegu valada küpsisepõhjale. Koogivorm tõsta kuumaveevanni, torti küpsetada u 1 tund.
Kui tort on valmis, võtta koogivorm kuumaveevannist välja, tort panna ahju tagasi (kuumus kinni keeratud), uks jätta irvakile. Jahtunud tort tõsta külmkappi vähemalt 5 tunniks kuni üleöö.

Enne serveerimist vahustada koor 2 sl suhkruga, määrida tordile ja üle raputada kakaoga.

Kommentaarid:
Ahju põhja panin veeanuma. Küpsetasin u 50 min, siis 10 min jahtus ahjus. Siis võtsin välja.
Kook oli hea.

Comments