Kohvi koorelikööri toorjuustukook

Põhi:
12 tk digestive küpsist
75 g võid
3 sl suhkrut

Täidis:
750 g toorjuustu
1,5 dl suhkurt
0,75 tl vanilli
3 muna
1 sl lahust.kohvi + 1sl vesi
1 dl baileyst/vana tallinna koorelikööri


Valmistamine:
Toorjuust lase toatemperatuurini soojeneda. Mikserda toasoe toorjuust suhkruga, kuni see on ühtlane ja kreemine. Lisa vanillisuhkur ja ükshaaval 3 muna.
Kalla pool segu teise kaussi. Lisa poolele segule veega segatud kohvi. Teisele segule baileys.
Kalla pool kohviga maitsestatud segu küpsisepõhjale. Siis ettevaatlikult pool likööriga segu. Siis ülejäänud kohvi segu ja lõpuks liköörisegu. Tee ettevaatlikult lusikaga ring segus.
Küpseta 160 kraadises ahjus 35-45 minutit.

Kommentaarid:
Kook ei õnnestunud nii nagu vaja. Maitselt oli hea, kuid tekstuur/kõrgus/väljanägemine andis soovida. Viga võis olla vales ahju temperatuuris või toorjuust polnud parajalt toasoe või sai liiga palju segatud toorjuustu mikseriga. Ühesõnaga oli liiga plönn, pealt pragunenud ja vääga madal. Järgmine kord katsetab uuesti.

Comments