Ingveri-õunakook

Retsepi võtsin 100 kooki raamatust, retsept tundus natuke mööda olevat, õuntekogus liiga suur(1,2kg, mina panin 900g ja ikka ei mahtunud kõik õunad vormi) ja pildipeal nägi kook hoopis teistsugune, kui minul tuli :) Kate tuli biskviit, aga pildid oli õunatükid näha ja seal nagu ei olnud biskviiti peal. Retseptis oli et munavalged vahustada, eeldan, et hästi natuke, mina lasin tugevaks vahuks, vb sp tuligi piskviitkate peale  :) Järgmine kord ei vahusta palju või ei vahusta üldse. Aga muidu kook oli vääga hea :P kadus laualt ruttu.

Aga muudetud variant, mis peaks hea olema on alljärgnev:

Põhi:
75 g võid
2 dl tuhksuhkurt
1 muna
3.5 dl jahu

Täidis:
700g õunu, kui hapud õunad, siis mõni sl suhkrut lisada
2.5 dl rosinaid
ühe sidruni riivitud koor ja mahl
0.5 tl jahvatatud ingverit
2 tl kaneeli

Kate:
3 muna
2 tl vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 dl suhkrut
0.5 dl jahu
2 sl külma vett
1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine:
Sulata või ja sega hulka tuhksuhkur. Lisa muna ja jahu, sega ühtlaseks tainaks ning hoia vähemalt 30 minutit külmas. Lõika õunad väikesteks õhukesteks viiludeks. Lisa rosinad, kaneel, riivitud ingver, sidrunkoor ja -mahl ning sega. Suru tainas võiga määritud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Laota tainale õunatäidis ning küpseta ahjus 180°C juures 25 minutit. Katte jaoks vahusta kergelt munavalged, lisa suhkur, munakollased, 2 sl külma vett, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vala kate õuntele ning küpseta veel 20 minutit.

Comments