Astelpaju kohupiimakook

Põhi (kaerajahu muretaigen):
200 g kaerajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
0,5 dl suhkrut
veidi soola
2 spl vett

Kate:
200 g hapukoort
200 g maitsestamata kohupiimapastat
2 muna
0,75 dl suhkrut
1tl vaniljesuhrut
2sp tärklist
peotäis astelpajumarju

Valmistamine:
Põhja jaoks sulatada või. Segada hulka suhkur, sool, vesi ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen suruda 24 cm koogivormi põhjale ja külgedele ning panna 30 minutiks külmikusse.
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkrutega, lisa kohupiim ja hapukoor ning tärklis.Kõige lõpuks vahustatud munavalged. Sega ettevaatlikult läbi.
Puista marjad põhjale. Vala täidis marjadele ja küpseta u 50 min 175 kraadises ahjus.


Kommentaarid:
Järgmine päev külmalt parem. Põhja teeks teistsuguse, liiga saepuruna tundus :D Aga muidu kokkuvõttes oli hää. Marju oleks võinud rohkem panna.

Comments