Punasesõstraželee

Koostis:
1 kg küpseid punaseid sõstraid
1 kg suhkrut

Valmistamine:
Pese sõstrad (vartest pole puhastada vaja), pane potti ning kuumuta aeglaselt puulusikaga surudes keemiseni. Keeda umbes 10 minutit, kuni marjad on pehmed.
Lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Keeda seejärel 8-10 minutit tugeval kuumusel, sega pidevalt.
Kalla tarretis läbi peenekoelise sõela (kui tahad eriti klaari tarretist, siis lisa sõelale veel 2 kordne marli), lase nõrguda.
Kalla tarretis hoolega pestud ja ahjus kuumutatud purkidesse ja sulge kohe.

Kommentaarid:
Mmmm, niipalju kui potipõhjast kraapisin oli hää...
Oli kaks kilo marju ja kaks kilo suhkrut. Sain 4 poole liitrist purki pluss 0,4l purk.

 Pilt ajutiselt võetud siit.

Comments