Riisi-hakkliha täidisega pirukad

Koostis:
2 dl kartulipüreed
100 g piimavaba margariini/margariini
1 1/2 dl tatrajahu
1 1/2 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl keedetud riisi
2 dl praetud hakkliha
soola, pipart

Valmistamine:
Sega pehme margariin, jahud, küpsetuspulber ja kartulipüree ja pane taigen pooleks tunniks külma. Valmista sel ajal täidis. Võta taigen külmikust ja vormi (taignarulliga) see kartulijahu abil küpsetuspaberi peal ristkülikukujuliseks. Lõika 15 umbes ühesuurust nelinurka ja aseta igale täidis. Tõsta nelinurga nurgad keskele kokku vajuta tugevalt kokku või murra kolmnurkseks. Küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit.


Kommentaarid:

Täidist jäi u pool üle miskipärast. Aga sain täpselt 15 pirukat. Piruka tainas suht mure, pirukat kokku voltida ettevaatlikult, aga täitsa teostatav. Soojalt olid väga head, ka järgmine päev külmalt söödavad. Samast taignast annaks ka magusa täidisega pirukaid teha või mõne muu täidisega.

Comments