Toorjuustukook kondenspiimaga ja pohladega

Koostis:
90 g võid
1 pakk Selga kondenspiimamaitselised küpsised
600 g toorjuustu (täisrasvane Philadelphia või Farmi)
3  muna
1 purk magus kondenspiim
pohli


Valmistamine:
Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks. Pane külmkappi tahenema.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu 20 cm koogipõhjale, kuhu on puistatud pohli.
Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit(kui vorm suurem läheb vähem aega). Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Maitseb kõige parem järgmisel hommikul külmkapist võetuna.

Kommentaarid:
Kasutasin digestive küpsiseid seekord. Selgadega tuleb nagu parem :) Kasutasin ka 26cm vormi ja küpsetasin 55 min.


Comments