Rabarberikook kaerakattega

Põhi:
4 muna
2 dl suhkrut
75 g võid
4 dl nisujahu
2 tl vaniljesuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit

7-8 dl rabarberitükke; (suhkrut)

Kaerakate:
5 dl kiirkaerahelbeid
150 g võid
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu
2 tl kaneeli

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või ja omavahel segatud kuivained. Sega taigen ühtlaseks ning vala 26 cm läbimõõduga vormi. Rabarberitükid lao taignale ning raputa vähese suhkruga üle. Küpseta 175 kraadi juures 25 min. Samal ajal valmista kate. Selleks sulata või, lisa hulka ülejäänud katteained ja sega läbi. Võta kook ahjust, määri kate koogile ja küpseta veel 20 min.

Kommentaarid:
Väga hea kook. Kasutasin 24cm vormi, kuid 26cm oleks parem olnud, kook tuli liiga kõrge. Biskviiti palju, aga ikkagi hea. Kaerahelbepuru teeb koogi lõikamise raskeks, pudeneb, väikesi viile ei saa teha :) Aga puru see eest hea.

Comments