Rabarberi-maasika kohupiimakook

Põhi:
175 g võid
1.3 dl suhkrut
1 tk munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanill- või vanilliinsuhkrut
1 sl vesi

Rabarberikate:
500 g rabarberit
u 10 tk maasikaid
0.5 dl vett
1 dl suhkrut

Kohupiimatäidis:
400 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
3 tk muna
1 tk munavalget
1 sl vanill- või vanilliinsuhkrut
2 dl suhkrut
0.5 dl kartulijahu
0.5 dl rabarberimahla kastrulist

Valmistamine:
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks.
Põhja tarvis vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetus paberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks). Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.

Kommentaarid:
Tegin 26cm ümmarusse vormi. Küpsetasin 1h. Ahjus küpsedes oli terve tuba head lõhna täis...mmm. Kerkis väga kõrgeks, lõpuks jahtudes jäi vormiga tasa. Hoidsin öö otsa külmkapis. Maitses väga hästi, puru koogi peal suurepärane, kohupiimasisu väga õhuline, kindlasti läheb kordamisele.


Comments